Mannen- en Vrouwenhersenen zijn heel verschillend.

De video “Laugh your way to a better marriage” van Mark Gungor illustreert dit zeer duidelijk.

Heb je besloten om te gaan scheiden? Zitten jullie midden in een scheiding? Zijn jullie al een tijdje uiteen? Heb je een nieuwe partner na je scheiding?
Deze video kan je helpen met andere ogen naar jezelf en naar je ex te kijken. Kijk er even naar!
Trots, koppigheid, gelijk willen hebben en andere emoties kunnen enorm in de weg zitten in je relatie.
Ieder voor zichzelf nagaan waar de vastgeroeste gewoontes, normen en waarden de bovenhand hebben gekregen kan zeer behulpzaam zijn bij het nemen van een beslissing.

Als je de knoop hebt doorgehakt om te gaan scheiden, gaat het leven voor je gezin drastisch veranderen. Toch kan een scheiding beter zijn dan vast blijven zitten in een ongelukkig huwelijk. Zit jullie huwelijk in een moeilijke fase of is het vlammetje gedoofd?
Wat als jullie jullie best hebben gedaan om de relatie te verbeteren en het niet blijkt te werken? Wanneer de knoop doorhakken en besluiten om te scheiden? Dit kan iedereen alleen voor zichzelf aanvoelen.
Maak komaf met de twijfels en beslis wat beter is:

scheiden of blijven?

5 tips om de juiste beslissing te kunnen nemen:

Tip 1: Is er nog sprake van houden van?
Heeft het nog zin om meer aandacht te besteden aan jullie huwelijk als er geen sprake meer is van houden van? Indien bij één van beide partners het houden van weg is, maakt het huwelijk geen kans meer als er geen actie wordt ondernomen. Je bent ooit voor je partner gevallen? Probeer dit gevoel terug aan te wakkeren. Praat met je partner over deze gevoelens.

Tip 2: Doen jullie nog dingen als koppel?
Hebben jullie met z’n tweeën nog leuke dingen gedaan als koppel? Kwam dit door je partner? Hebben jullie zo’n momenten te weinig, probeer wat dingen te ondernemen als koppel alvorens te beslissen. Trek er eens een weekendje samen op uit ….

Tip 3: Zijn de huwelijksproblemen op te lossen?
Om jullie relatie opnieuw te doen slagen, moeten de problemen wel op te lossen zijn. Jullie zullen beide water bij de wijn moeten doen. Indien één van de partners dit niet meer ziet zitten, dan heeft het weinig kans op slagen. Het is namelijk niet de bedoeling dat één van beide zich gaat aanpassen. Hierdoor ontstaan er namelijk scheve verhoudingen waarop het huwelijk op langere termijn toch stukloopt. De enige oplossing kan dan zijn om te scheiden. Een onvermijdelijke breuk moet je niet te lang uitstellen. Terug gelukkig worden is essentieel.

Tip 4: Vertrouwen jullie elkaar nog?
Vertrouwen vormt de basis van het huwelijk. Als jullie elkaar niet meer vertrouwen, moet het vertrouwen terug opgebouwd worden. Bij gebrek aan vertrouwen binnen een huwelijk wordt het bijna onmogelijk om een goed huwelijk op te bouwen.

Tip 5: Kiezen voor jezelf is de beste keuze?
Je mag je eigen geluk niet wegcijferen voor dat van anderen. Het domste wat je kan doen, is een huwelijk in stand houden uit medelijden of voor de kinderen. Kinderen willen gelukkige ouders. Er is geen reden om belangen van anderen boven die van jezelf te stellen.

Twijfel jij tussen scheiden of blijven?

Maak een afspraak met Katrien Sansen Familiale bemiddeling te Antwerpen via het formulier

Via mail katrien.sansen@telenet.be

Telefonisch 0478 420 697

Deel: