Een kind heeft een prijs, zeker als je uit mekaar gaat.

Zoveel als je er maandelijks voor wil betalen? Zoveel als de partner, die beslist heeft om te scheiden, ervoor zou moeten betalen? Zoveel als die partner, die ervoor heeft gezorgd in het verleden, bepaalt? Hoe kan een bedrag geplakt worden op je eigen kinderen, die niet meer heel de tijd bij je zijn, zoals voor de scheiding?

Afhankelijk van het inkomen en/of de verblijfsregeling tussen de ouders, betaalt een ouder de prijs voor een kind.
Via de onderhoudsgeldencalculator van de Scheidingsconsulenten kan een bemiddelaar precies uitrekenen hoeveel ‘uw kind waard’ is of ervoor mag betaald worden elke maand aan de andere ouder.

Wie de aanleiding of de ‘schuld’ is van de echtscheiding en er met ‘een ander van door is’ moet meer betalen om het kind te zien? Is dat de prijs voor een kind?

Ga in bemiddeling en bespreek samen de praktisch meest haalbare verblijfsregeling van het kind en eventueel de onderliggende reden tot scheiding of wie/wat heeft gedaan in de relatie.

Wat we als bemiddelaars ervaren is dat beide ouders aan de grondslag van de scheiding liggen. Wie de ‘schuld’ is van de echtscheiding telt wettelijk gezien al jaren niet meer mee in de scheiding.

1 ding is zeker, uw kind heeft het niet gewild. Zet je kind niet tussen jullie in. Het is jullie conflict! Eens je ze ‘kwijt’ bent, krijg je ze niet zomaar terug.
Geef uw kind het gevoel er als mama en papa te zijn, te zorgen en ‘objectief’ te communiceren. Gun het de andere ouder ook of even goed voor het kind te zorgen. Anders, een beetje cynisch misschien, maak zoveel ruzie als je wil, je kind zal uiteindelijk zelf beslissen en conclusies trekken, die u geen beiden verwacht of ziet aankomen. Zie blogs over fenomeen ouderverstoting.

Of gaat u trekken om uw kind het ‘meeste’ bij u te hebben, om hier minder voor te willen betalen?

Een kind kost zoveel elke maand. Bereken het samen met uw bemiddelaar. Dat is het dan ook wel waard!

Ga je strijden over wie wanneer het kind mag houden en hoeveel hiervoor ‘betaald’ mag worden als onderhoudsbijdrage? Dan is je kind zonder twijfel ‘het kind van de rekening’.

Denk er even aan dat jullie mekaar ooit graag gezien hebben en samen kinderen hebben gemaakt. Een ouder die niet kiest voor een scheiding, wil het kind niet minder zien dan ervoor of hiervoor een bedrag neertellen elke maand!

Is je kind minder zien dan tijdens het samenzijn, de prijs die een scheidende ouder betaalt? Laat je informeren en de onderhoudsbijdragen voor kinderen berekenen aan het einde van je relatie.

Maak een afspraak met Katrien Sansen Familiale bemiddeling te Antwerpen via het formulier

Via mail katrien.sansen@telenet.be

Telefonisch 0478 420 697

Deel: